sâmbătă, 13 decembrie 2008

Catacombele din parcul Eugen Ionescu

După descoperirea unui vechi adăpost subteran în parcul „Eugen Ionescu“, situat în partea de jos a Slatinei, autorităţile au făcut deja pregătiri pentru deschiderea şantierului, astfel că astăzi, la prima oră, arheologul Aurelia Grosu aşteaptă echipa de muncitori de la Primăria Slatina. „Am fost la primărie, am vorbit, iar din partea lor am văzut deschidere. Deocamdată am conservat totul, pentru că trebuie să rezolvăm mai întâi problema cu lumina. Mi s-a spus că nu va fi o problemă, pentru că muncitorii care execută lucrări în parc au tot ce trebuie“ a spus arheologul Muzeului Judeţean.
Cum specialiştii încă nu s-au putut apuca de lucru, şi informaţiile despre vechimea acelui adăpost sau destinaţia pe care a avut-o sunt, deocamdată, simple supoziţii. Încet, încet se spulberă şi ideea că încăperea nu corespunde şi cu alte coridoare. „De obicei, cărămida dă senzaţia de înfundat. Eu nici nu ştiu cum sunt dispuse, dacă sunt pur şi simplu elemente decorative sau un perete fals, ştiu doar din ce mi-au spus cei care au pătruns acolo. Am înţeles că fiecare arcadă are un fel de coridor, pe direcţiile oraşul de jos, prefectură (clădirea Muzeului Judeţean, care a avut destinaţia de prefectură – n.r.) şi către bancă (fosta Bancă Naţională – n.r.). Orice concluzie este deocamdată prematură“, a mai spus Grosu.
Autor: Alina Mitran;
Foto: Gazeta de Olt;
Articol aparut in ziarul Gazeta de Olt din 11 iunie 2007

2 comentarii:

xfbcb spunea...

Un link - Bunkers: Ruins of War in a New American Landscape
http://www.dailyicon.net/2009/02/bunkers-ruins-of-war-in-a-new-american-landscape/

Romulus Cristea spunea...

Pt. wannadobre,

Scriu mai mult despre ce e in Romania. Nu se poate face comparatie intre ce e in afara si ce e aici. Numai in Berlin sunt sute de kilometri de tuneluri, iar la NY sunt mii de kilometri de subterane.