luni, 31 ianuarie 2011

Evadarea din Comitetul Central. Tunelurile şi buncărele

Istoria Revoluţiei din 1989, dar şi destinele noastre ar fi fost cu totul altele dacă la data de 22 decembrie, în jurul orei 10.00, planul Luceafărul" ar fi funcţionat.
Este vorba despre planul de evacuare a soţilor Ceauşescu din Comitetul Central, asediat de manifestanţii furioşi. O reţea de tuneluri, considerată ultra-secretă, străbate Capitala şi uneşte puncte strategice din oraş.
Reportajele Telejurnalului au prezentat în premieră galeriile ce l-ar fi salvat pe Ceauşescu şi de ce planul întocmit de Securitate nu a funcţionat.

Televiziunea Romana, TVR1, TVR2, Cultural, International

Romulus Cristea de la minutul 2,18 si de la min 4,18

Evadare din CC-PCR
- Watch more Videos at Vodpod.

* Film difuzat de TVR 1 in data de 30 ianuarie 2011 in cadrul emisunii Reportajele Telejurnalului -

Un reportaj de Cristian Răuţu şi Mihai Florea; Editori imagine: Bogdan Gheorghe, Sorin Florea ;
Şi ce s-a petrecut ulterior, după arestarea soţilor Ceauşescu şi până la executarea lor la Târgovişte, a rămas învăluit în mister. Până acum. Timp de trei zile, cuplul dictatorial a fost ţinta unor tentative de asasinare. Cine le-a ordonat şi cum s-a ajuns la varianta faimosului proces de o oră, soldat cu condamnarea la moarte a lui Nicolae şi Elena Ceauşescu? 
In documentar sun intervievaţi Romulus Cristea, Alex Stoenescu şi arh. Camil Roguski.

Un comentariu:

emfemis spunea...

salut tuturor,sunt putin intrigat deoarece nu stiam de existenta tunelului de la politehnica,stie cineva unde este situat?astept un raspuns pe adresa mea de e-mail emfemis_gadjo@yahoo.com,toata stima multumesc