marți, 12 august 2008

Forturile de la Popeşti - Leordeni

Două articole deosebit de interesante despre fortificaţiile militare de la Popeşti-Leordeni, din judeţul Ilfov (în apropierea Bucureştiului), au fost postate de Octavian - Andrei Brezean pe blogul personal. Articolele despre expediţia organizată, recent, la forturi, de Brezean şi colegii săi sunt însoţite de numeroase fotografii foarte bine realizate. De asemenea, pe acelaşi blog găsiţi câteva sfaturi pertinente şi utile despre echipamentul utilizat în expediţie, despre aparatura foto necesară, dar şi despre modul în care puteţi realiza fotografii calitative în condiţiile deosebite din subteran.
"Lucruri necesare vizitării: lanterne, haine de tăvaleala prin intrarile înguste şi o bluză cu mânecă lungă ca protecţie la răcoarea din tunele (15 grade constant, în condiţiile în care afară erau 32 grade Celsius). Echipament foto minim: trepied pentru expunerile îndelungate, acumulatori de schimb.
Pentru a obţine fotografii cel puţin de calitate medie este necesar măcar un aparat DSLR entry level care are capacitatea de a reda detalii în umbre, de a interpreta lumina corect şi de a face un white balance manual competent, deoarece acolo lumina intra destul de ciudat şi te trezeşti că pe automat ţi-a ieşit compoziţia albastră.
Ar mai fi de adăugat un blitz extern . Ajută, noi cel puţin ne-am jucat cu declanşări din diverse unghiuri la expunerile lungi obţinând nişte chestiuni interesante", vă recomandă Brezean şi echipa sa.

Bucurestiul este înconjurat de 18 forturi militare de apărare şi tot atâtea baterii. Centura de fortificaţii a Capitalei a fost construită după planurile arhitectului militar belgian, generalul Henri Alexis Brialmont. În baza unui raport al Ministerului de Război din anul 1888, Brialmont a întocmit, un an mai târziu, proiectul fortificaţiilor, iar construcţia efectivă a fost demarată în 1894.


Vezi si trimiterea la articol de la: http://romuluscristea.wordpress.com/;

Foto: Octavian-Andrei Brezean;
Sursă imagini: papuashu. photo blog.



Niciun comentariu: