marți, 26 august 2008

La forturi, la Ştefăneşti


Duminică, la ora 22, am fost cu Tanzyy, Horia, Abonatuconnex, Slim şi alţi patru prieteni la fortul de lângă Ştefăneşti (judeţul Ilfov).
Drumul până în localitate l-am parcurs cu maşinile, apoi, de la şoseaua de centură pe jos, printr-un şantier. Ne-au ieşit în întâmpinare câinii şi vreo patru paznici. Nu au fost prea mari probleme, localnicii fiind totuşi binevoitori. Am mai străbătut pe câmp o porţiune, am escaladat munţi de moloz şi am ajuns la buza unei râpe nu foarte abrupte. A fost singura porţiune poate mai dificilă. Jos, la intrarea în fort, linişte deplină şi deasupra, cer senin deasupra brăzdat de avioane zburând la mică altitudine.

Apoi, a început exploarea galeriilor. Trei dintre prieteni au renunţat să mai intre în tuneluri, iar cei care am rămas am străbătut până spre ora 1 zeci de galerii însumând sute şi sute de metri.


Fiecare dintre noi a făcute zeci de fotografii, iar eu am apucat să filmez în înfraroşu peste 45 minute din traseul parcurs.
N-am apucat până azi să descarc imaginile din aparatul foto şi nici filmele din camera video. Noroc cu Tanzyy şi Abonatuconnex care mi-au trimis peste 200 de fotografii. Când o să găsesc puţin timp voi posta mai multe despre scurta incursiune la forturile de Ştefăneşti. Vor fi mai multe fotografii şi scurte filmuleţe, toate pe blogul dedicat "Doar despre tuneluri, buncăre şi forturi".

Citiţi şi trimiterea de la Periodic;
http://romuluscristea.wordpress.com/;


Foto: Primele trei fotografii sunt realizate de Tanzyy, iar ultima aparţine lui Abonatuconnex

4 comentarii:

xfbcb spunea...

un link - buncare elvetiene

http://www.polarinertia.com/july06/bunker01.htm

Andrei Ionel spunea...

Ok, cred ca este vorba de Fortul 6 Afumati; ati trecut prin incinta unei betoniere, nu? La mine pe blog gasiti mai multe detalii (articolele din august; totusi aruncati un ochi si pe cele din iulie).

Anonim spunea...

forturile din jurul Bucurestiului, fac inconjurul acestuia, avind cite 2 sau 3 nivele sub pamint...am facut armata pe un astfel de fort si cunosc.

Anonim spunea...

noi am incercat sa vizitam fortul de la stefanesti (dupa cum ne-au indrumat localnicii) si am dat de o baza militara. :)) ziceau aia ca ne aresteaza daca nu plecam. te rog, poti sa dai niste detalii despre cum se ajunge la fortul asta?? preferabil cu transportul in comun. . . :D